Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik profiterol
Pratik profiterol
Pratik Pratik profiterol Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
2 elma
1 paket bebe bisküvisi
1 tutam tarçın
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı: Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Top top yapıp geniş bir servis tabağına üst üste dizin. Kakaolu pudingi soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Karıştırarak hafif ılıtıp elmalı topların üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup yıldız uç kullanarak profiterolleri süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Ayşe Tüter'in tarifi

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri