Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut
Portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut
Pratik Portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut Tarifi

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Malzemeler: (25 adet için)

500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ
Bulamak için: Tozşeker
Arası için: Portakal reçeli ve frambuaz marmelatı

Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütün içine tozşekerin 1/3’ünü ve mayaya koyup eritin. Daha sonra una ilave edin. Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin. Hamur biten ekadar işleme deam edin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin. Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın. Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün.

Aşçının notu: Dilerseniz tozşeker, pudraşekeri veya esmerşekere batırarak servis yapabilirsiniz.

Sofra Dergisi Haziran 2007 sayısından alınmıştır.


Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun.

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri