Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pizza
Pizza
Pratik Pizza Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
30 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
100 gram taze kaşarpeyniri
4 rendelenmiş orta boy domates
tuz

Hazırlanışı: Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Üzerine nemli bezle örtüp 40 dakika bekletin. Hamuru dört parçaya ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde açarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates ve rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şimdi de pizzayı süsleme zamanı. Çocuğunuz bu konuda size yardımcı olabilir. Pizzanın üzerine yüz şekli yapmak için, gözler için dilimlenmiş siyah zeytin ve bezelye taneleri, yanaklar için ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates, dudaklar için kırmızıbiber parçaları, dişler için kaşarpeyniri, saçları için kıvırcık marul yaprakları kullanabilirsiniz. Sonra da bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri