Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pizza
Pizza
Pratik Pizza Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
30 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
100 gram taze kaşarpeyniri
4 rendelenmiş orta boy domates
tuz

Hazırlanışı: Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Üzerine nemli bezle örtüp 40 dakika bekletin. Hamuru dört parçaya ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde açarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates ve rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Şimdi de pizzayı süsleme zamanı. Çocuğunuz bu konuda size yardımcı olabilir. Pizzanın üzerine yüz şekli yapmak için, gözler için dilimlenmiş siyah zeytin ve bezelye taneleri, yanaklar için ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates, dudaklar için kırmızıbiber parçaları, dişler için kaşarpeyniri, saçları için kıvırcık marul yaprakları kullanabilirsiniz. Sonra da bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri