Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pirinçli bezelye çorbası
Pirinçli bezelye çorbası
Pratik Pirinçli bezelye çorbası Tarifi

Malzemeler: 3 porsiyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
1 bardak konserve bezelye
3-4 yemek kaşığı pirinç
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 lt su
½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin. Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Biraz demlendirdikten sonra servis yapın.


Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını bir tencerede eritip ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri