Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pileli kabak böreği
Pileli kabak böreği
Pratik Pileli kabak böreği Tarifi

Malzemeler: (ölçüler mini fırın tepsisine göredir.)
1 bardak=250 ml
2 yufka
2 kabak, rendelenmiş
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1/2 bardak peynir (kaşar, beyaz, dil, örgü, labne vs.)
1/4 bardak zeytinyağı
maydanoz, dereotu
2 yumurta
karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir. Üzerine iç malzemenin yarısı tüm yufkayı ıslatacak şekilde yayılır.  Üst ve alt uçları pilelendirilerek ortada birleştirilir. Ortadan ikiye bölünür (yani tepsinin boyuna göre) ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir. Aynı işlem pek tabi ki diğer yufka için de tekrar edilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri