Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pileli kabak böreği
Pileli kabak böreği
Pratik Pileli kabak böreği Tarifi

Malzemeler: (ölçüler mini fırın tepsisine göredir.)
1 bardak=250 ml
2 yufka
2 kabak, rendelenmiş
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak süt
1/2 bardak peynir (kaşar, beyaz, dil, örgü, labne vs.)
1/4 bardak zeytinyağı
maydanoz, dereotu
2 yumurta
karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir. Üzerine iç malzemenin yarısı tüm yufkayı ıslatacak şekilde yayılır.  Üst ve alt uçları pilelendirilerek ortada birleştirilir. Ortadan ikiye bölünür (yani tepsinin boyuna göre) ve yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir. Aynı işlem pek tabi ki diğer yufka için de tekrar edilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri