Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynir soslu tost
Peynir soslu tost
Pratik Peynir soslu tost Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 dilim tost ekmeği
8 dilim kaşar peynir
4 dilim dana jambon
25 gram tereyağı
15 gram tatlı hardal
200 ml krema
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
150 gram çedar peyniri

Hazırlanışı: Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın ve homojen bir krema haline getirin. Kızaran ekmeklerin tek taraflarına bolca sürün. 1 dilim peynir, 1 dilim jambon, tekrar 1 dilim peynir koyup 4 adet sandviç hazırlayın. Kremaya, yumurta sarısını ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Peynirleri de ekleyip çevirin. Hazırladığınız ekmekleri tost makinesinde pişirin. Makineyi gril konumuna getirin. Ekmeklerin üstüne hazırladığınız sosu akıtmadan sürün. Üstleri kızarana kadar pişirip bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri