Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynir soslu tost
Peynir soslu tost
Pratik Peynir soslu tost Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 dilim tost ekmeği
8 dilim kaşar peynir
4 dilim dana jambon
25 gram tereyağı
15 gram tatlı hardal
200 ml krema
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
150 gram çedar peyniri

Hazırlanışı: Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın ve homojen bir krema haline getirin. Kızaran ekmeklerin tek taraflarına bolca sürün. 1 dilim peynir, 1 dilim jambon, tekrar 1 dilim peynir koyup 4 adet sandviç hazırlayın. Kremaya, yumurta sarısını ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Peynirleri de ekleyip çevirin. Hazırladığınız ekmekleri tost makinesinde pişirin. Makineyi gril konumuna getirin. Ekmeklerin üstüne hazırladığınız sosu akıtmadan sürün. Üstleri kızarana kadar pişirip bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Akile Bahar'dan Kıbrıs'ın meşhur bitta tarifi. Kışın çay, yazın soğuk içeceklerin vazgeçilmezi olan bu zeytinli bittayı mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri