Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynir soslu tost
Peynir soslu tost
Pratik Peynir soslu tost Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 dilim tost ekmeği
8 dilim kaşar peynir
4 dilim dana jambon
25 gram tereyağı
15 gram tatlı hardal
200 ml krema
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
150 gram çedar peyniri

Hazırlanışı: Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın ve homojen bir krema haline getirin. Kızaran ekmeklerin tek taraflarına bolca sürün. 1 dilim peynir, 1 dilim jambon, tekrar 1 dilim peynir koyup 4 adet sandviç hazırlayın. Kremaya, yumurta sarısını ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Peynirleri de ekleyip çevirin. Hazırladığınız ekmekleri tost makinesinde pişirin. Makineyi gril konumuna getirin. Ekmeklerin üstüne hazırladığınız sosu akıtmadan sürün. Üstleri kızarana kadar pişirip bekletmeden servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri