Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paneli parmak tavuk
Paneli parmak tavuk
Pratik Paneli parmak tavuk Tarifi

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Malzemeler:
Galeta unu
Normal un
1 çırpılmış yumurta
1 adet patates
7 adet parmak tavuk
Akdeniz yeşillikleri
çeri domates
Maydanoz
biraz susam
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Önce tavuklar tuz ve karabiberle tatlandırılır. 100 gram galeta ununun içine tuz, karabiber, kıyılmış toz maydanoz ve kurutulmuş domates konulur ve karıştırılır, böylece provansal pane hazırlanmış olur. Normal panenin yapılışına geçilir. Tavular ilk önce una, sonra yumurtaya sonra galeta ununun içine batırılarak panelenir. Tavuklar yine aynı işlemle susamlı ve provansal paneyle panelenir. Panelenen tavuk parçaları 170 derecelik yağda kızartılır. İçine peçete konulmuş tabağa alınır. Akdeniz yeşillikleri ve kirpi patates eşliğinde servis edilir.

Afiyet olsun!


Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri