Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nefis pirzolalar
Nefis pirzolalar
Pratik Nefis pirzolalar Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
8 kalem pirzola
püre için: 200 gram şehriye
30 gram tereyağı
muskat, tuz
domates sosu için: 6 orta boy domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, 1 çay kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı, muskat ve tuzu ekleyerek blenderden geçirin. Domates sosu için, domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Domatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Domates, tuz ve şekeri ilave edip pişirin. Pirzolaları ızgarada veya tavada pişirin. Hazırladığınız püreyi kalıplarda şekillendirerek servis tabaklarına alın. Yanına pirzolaları yerleştirin. Üzerine domates sosunu dökün. Tabağın etrafını kıyılmış maydanoz ile renklendirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri