Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nefis pirzolalar
Nefis pirzolalar
Pratik Nefis pirzolalar Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
8 kalem pirzola
püre için: 200 gram şehriye
30 gram tereyağı
muskat, tuz
domates sosu için: 6 orta boy domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, 1 çay kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı, muskat ve tuzu ekleyerek blenderden geçirin. Domates sosu için, domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Domatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Domates, tuz ve şekeri ilave edip pişirin. Pirzolaları ızgarada veya tavada pişirin. Hazırladığınız püreyi kalıplarda şekillendirerek servis tabaklarına alın. Yanına pirzolaları yerleştirin. Üzerine domates sosunu dökün. Tabağın etrafını kıyılmış maydanoz ile renklendirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri