Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Neşeli kurabiyeler
Neşeli kurabiyeler
Pratik Neşeli kurabiyeler Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 yumurta (oda ısısında)
150 gram tereyağı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket tahta şiş
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı un
300 gram hazır şeker hamuru
krema için: 1 yumurta akı
250 gram pudraşekeri
2 damla limon suyu
gıda boyaları
şeker hamurunu yapıştırmak için: yarım çay bardağı bal

Hazırlanışı: Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Buğday nişastası serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açın. Değişik kalıplarda istediğiniz şekillerde kesin. Alt taraflarından dikkatlice tahta şişleri geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın ve iyice soğuması için bekletin. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde rendeledikten sonra, tezgah üzerinde ince açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bal sürerek şekerlemeleri yapıştırın. Krema için pudraşeker, yumurta akı ve limon suyunu mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Arzu ederseniz gıda boyası ile renklendirin. Yağlı kağıttan külah şekli vererek sıkma torbası hazırlayın. Akışı sağlayacak kısmın çok ince olmasına özen gösterin. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup şeker hamurunun üzerine istediğiniz şekli verin. 4-5 saat kadar kurumaya bırakın. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri