Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Neşeli krepler
Neşeli krepler
Pratik Neşeli krepler Tarifi

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tuz

süslemek için:
1 top vanilyalı dondurma
1 adet çilek
1 adet muz
3-4 adet frambuaz

Hazırlanışı: Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından aldıktan sonra kızgın tavaya kaşıkla döküp, krep elde edin. Hazırladığınız krebi servis tabağına alıp, içine dondurmayı koyun. Doğradığınız meyvelerle süsleyerek servis yapın.


Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri