Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Muzlu pankek
Muzlu pankek
Pratik Muzlu pankek Tarifi

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet muz
yarım çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı bal

Hazırlanışı: Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu bir kap içine koyup, karıştırın. Ardından içine çatalla ezdiğiniz 1 adet muzu, sütü, yumurtayı, vanilyayı, sıvıyağı ekleyin ve hepsini blenderdan geçirin. Isıtılmış teflon tavaya bu karışımdan birer kepçe koyarak, biraz kalın ve yuvarlak şekilde pişirin. Tavaya yağ koymaya gerek yok, çünkü pankekin içindeki yağ pişmesi için yeterlidir. Üzeri delik delik olunca, altı ise hafif kızarınca ters çevirin. Diğer yüzü de piştikten sonra üst üste tabağa yerleştirin. Üzerine diğer muzu dilimleyip koyun, bal dökerek servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri