Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli sütlaç
Meyveli sütlaç
Pratik Meyveli sütlaç Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram süt
125 gram pirinç
20 gram file badem
500 gram karışık kırmızı meyve (ahududu, böğürtlen, çilek, yabanmersini)
1 paket şekerli vanilin
20 ml limon suyu
1 yumurta beyazı
100 gram şeker
tuz

Hazırlanışı: Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. File bademleri yağsız tavada altın sarısı rengini alıncaya kadar çevirin. Meyveleri yıkayıp temizleyin. Çilekleri ikiye bölün. Hepsini şekerli vanilin ve limon suyu ile karıştırın. Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve şekeri ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlı hızlı karıştırın. Yumurtalı karışımı bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız sütlacı ve file bademleri ilave edin. Kırmızı meyveleri serpiştirip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri