Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli sütlaç
Meyveli sütlaç
Pratik Meyveli sütlaç Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram süt
125 gram pirinç
20 gram file badem
500 gram karışık kırmızı meyve (ahududu, böğürtlen, çilek, yabanmersini)
1 paket şekerli vanilin
20 ml limon suyu
1 yumurta beyazı
100 gram şeker
tuz

Hazırlanışı: Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. File bademleri yağsız tavada altın sarısı rengini alıncaya kadar çevirin. Meyveleri yıkayıp temizleyin. Çilekleri ikiye bölün. Hepsini şekerli vanilin ve limon suyu ile karıştırın. Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve şekeri ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlı hızlı karıştırın. Yumurtalı karışımı bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız sütlacı ve file bademleri ilave edin. Kırmızı meyveleri serpiştirip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri