Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli sütlaç
Meyveli sütlaç
Pratik Meyveli sütlaç Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram süt
125 gram pirinç
20 gram file badem
500 gram karışık kırmızı meyve (ahududu, böğürtlen, çilek, yabanmersini)
1 paket şekerli vanilin
20 ml limon suyu
1 yumurta beyazı
100 gram şeker
tuz

Hazırlanışı: Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. File bademleri yağsız tavada altın sarısı rengini alıncaya kadar çevirin. Meyveleri yıkayıp temizleyin. Çilekleri ikiye bölün. Hepsini şekerli vanilin ve limon suyu ile karıştırın. Yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın ve şekeri ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar hızlı hızlı karıştırın. Yumurtalı karışımı bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız sütlacı ve file bademleri ilave edin. Kırmızı meyveleri serpiştirip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri