Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyve suları
Meyve suları
Pratik Meyve suları Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 portakal
2 elma
2 nar
2 armut
2 şeftali
200 gram böğürtlen
200 gram çilek

Hazırlanışı: Portakal, elma, nar, armut ve şeftalileri iyice yıkayıp 20 dakika sirke eklenmiş suda bekletin. Bol suyla tekrar yıkayıp kurulayın. Böğürtlen ve çilekleri bol suyla yıkayıp süzün. Meyveleri ister ayrı ister hep birlikte katı meyve sıkacağı ile sıkın. Her bir meyve suyunu ayrı bardaklarda servis yapabileceğiniz gibi karıştırarak da servis yapabilirsiniz. Mevsimine göre bu karışımlara ananas, üzüm, muz, limon, kavun, kivi, siyah üzüm, havuç veya domates suyu da ilave edebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet


Son Aranan Yemek Tarifleri

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri