Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyve suları
Meyve suları
Pratik Meyve suları Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 portakal
2 elma
2 nar
2 armut
2 şeftali
200 gram böğürtlen
200 gram çilek

Hazırlanışı: Portakal, elma, nar, armut ve şeftalileri iyice yıkayıp 20 dakika sirke eklenmiş suda bekletin. Bol suyla tekrar yıkayıp kurulayın. Böğürtlen ve çilekleri bol suyla yıkayıp süzün. Meyveleri ister ayrı ister hep birlikte katı meyve sıkacağı ile sıkın. Her bir meyve suyunu ayrı bardaklarda servis yapabileceğiniz gibi karıştırarak da servis yapabilirsiniz. Mevsimine göre bu karışımlara ananas, üzüm, muz, limon, kavun, kivi, siyah üzüm, havuç veya domates suyu da ilave edebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet


Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri