Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyve suları
Meyve suları
Pratik Meyve suları Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 portakal
2 elma
2 nar
2 armut
2 şeftali
200 gram böğürtlen
200 gram çilek

Hazırlanışı: Portakal, elma, nar, armut ve şeftalileri iyice yıkayıp 20 dakika sirke eklenmiş suda bekletin. Bol suyla tekrar yıkayıp kurulayın. Böğürtlen ve çilekleri bol suyla yıkayıp süzün. Meyveleri ister ayrı ister hep birlikte katı meyve sıkacağı ile sıkın. Her bir meyve suyunu ayrı bardaklarda servis yapabileceğiniz gibi karıştırarak da servis yapabilirsiniz. Mevsimine göre bu karışımlara ananas, üzüm, muz, limon, kavun, kivi, siyah üzüm, havuç veya domates suyu da ilave edebilirsiniz.

Kaynak: Lezzet


Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri