Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır ve brokolili kumpir
Mısır ve brokolili kumpir
Pratik Mısır ve brokolili kumpir Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)

4 adet büyük boy közlük patates
50 gr. tereyağ
10 gr. un
250 ml. süt
150 ml. krema
60 gr. kaşar peynir
50 gr. mısır
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri sebze fırçasıyla yıkayın ve kumlarını temizledikten sonra kurulayın. Çatalla delip, tuz ve karabiber serperek folyoya sarın. Önceden 240oC’de ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Yapışmaz yüzeyli tencereye tereyağ koyun. Eriyince unu ekleyin ve tahta kaşıkla kokusu çıkana kadar orta ateşte karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Tuzlayın, biberleyin. Kaşar peynirini rendeleyin. Mısırla beraber ekleyin. Karıştırın. Kremayı da ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alın.

Brokolileri dirice kalacak şekilde buharda 10 dakika pişirin.

Patatesleri folyodan çıkarın. Bıçak yardımıyla boyuna yarın. Hazırladığınız mısırlı beşamel sosu doldurun. Brokolileri de dik olarak sosun üzerine saplayın ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri