Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı ıspanak çorbası
Kremalı ıspanak çorbası
Pratik Kremalı ıspanak çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-5 porsiyon
500-750 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 lt su
2 yemek kaşığı krema
yarım bardak süt
yarım çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Hazırlanışı: Yağı eritip soğanı kavurun. Kabaca doğranmış ıspanağı ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Suyu ekleyin, 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Blenderla püre yapıp krema, süt, baharat ve tuzunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Ağzı kapalı demlendirin.

Aşçının notu: Çorbamızın Olmazsa Olmazı muskat. Namı diğer küçük hindistancevizi ya da hint cevizi. Toz olarak değil de tane olarak almak ve rendeleyerek kullanmak daha makbul. 10 tane alsanız senelerce yetiyor. Zaten hep çok az miktarlarda kullanılıyor. Eksik etmeyin derim. Çorba, haşlanmış nohut ve makarna eklenerek taneli hale getirilebilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri