Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kirpi Börek
Kirpi Börek
Pratik Kirpi Börek Tarifi

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Malzemeler: 5-6 kişilik
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
üzeri için: 4 adet sosis
2 adet patates
150 gram hellim peyniri
kızartmak için: sıvıyağ
süslemek için: patlıcan ve siyah zeytin

Hazırlanışı: Kirpinin bedenini yapmak için yumarlak bir kabın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün. Kenarlarından taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın. Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin. Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin. Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.

Sofra Dergisi Haziran 2007 sayısından alınmıştır


Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Çocukların keyifle yiyeceği bir muffin tarifi..

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri