Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keten tohumlu kuru meyveli bisküvi
Keten tohumlu kuru meyveli bisküvi
Pratik Keten tohumlu kuru meyveli bisküvi Tarifi

Malzemeler:
bir buçuk su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ince doğranmış karışık kuru meyve
yarım portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
yarım su bardağı ceviz veya yerfıstığı veya fındık (ince ya da arzu edilirse irice çekilmiş)
1 çorba kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı: Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha sonra portakal kabuğu rendesi, ceviz, keten tohumu ve tarçını ekleyin. En son portakal suyunda erittiğiniz karbonatı da ilave edin. Tüm bu karışımla yumuşak elde edin. Yarım saat buzdolabı poşetine sararak bekletin. Dinlenen hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. İstediğiniz şekilde kalıplar kullanarak kesin. Ya da direk yağlı kağıt serili tepsiye yayın. (Arzu ederseniz üzerine 1 çorba kaşığı keten tohumu serpebilirsiniz.) kare ya da baklava şeklinde dilimleyin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri