Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık kurabiye
Karışık kurabiye
Pratik Karışık kurabiye Tarifi

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Malzemeler: (15 kişilik)
1 kg un  
500 gr tereyağı ya da margarin
400 gr pudra şeker  
3 yumurta  
bir miktar fındık içi
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı kakao
yarım çay bardağı kuş üzümü

Hazırlanışı: İlk önce tereyağıyağ yada margarin ve pudra şekeri miksere konulur. 2-3 dakika çırpılır. Sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır. Yumurtaların hepsi birden konulmamalıdır. Ardından un ilave edilir. Bütün malzemeler birbirine yedirilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur üç eşit parçaya bölünür. Bir parçaya kuş üzümü, bir parçaya kakao, üçüncü parçaya da çikolata katılarak yoğrulur. Hamurlardan küçük parçalar koparılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Dilerseniz fırın tepsisinin üzerine silpat koyup hamurları silpatın üzerine dizebilirsiniz. Silpatınız yoksa yağlı kağıt da kullanılabilir. Yumurta beyazına batırılan fındık parçaları çikolatalı kurabiyelerin üzerine konulur. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun...


pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri