Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaplumbağa Pastası
Kaplumbağa Pastası
Pratik Kaplumbağa Pastası Tarifi

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

6 kişilik

pandispanya için:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 gr bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kutu krema
3 adet kakaolu topkek

Üzeri için: 5 adet kivi

Hazırlanışı:

Derin bir kasede yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üst seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonda elenmiş unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun ve küçük kareler halinde kesin. Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları krema ile karıştırın. Bu karışımı, küçük kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın. Kaplumbağa formu vereceğiniz kaba önce streç film serin. Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın. Üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Donan kaplumbağa gövdesini servis tabağına alın. Topkeklerden 4 adet ayak ve 1 adet baş hazırlayıp yerleştirin. Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın. Bonibonlarla süsleyip, daha sonra servis yapın.

Sofra Dergisi haziran sayısından alınmıştır.


Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri