Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kahvaltı köyü
Kahvaltı köyü
Pratik Kahvaltı köyü Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı krem peynir
30 gram beyazpeynir
mısır taneleri
yarım dolmalık kırmızıbiber
1 küçük salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 kiraz domates
3’er yeşil ve siyah zeytin
1 tatlı kaşığı reçel
1 tutam kıyılmış dereotu
1 dal maydanoz

Hazırlanışı: Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin. Siz de diğer ekmekten üçgen bir parça keserek tabaktaki ekmeğin üzerine çatı şeklinde yerleştirin. Kalan ekmek parçasından dikdörtgen küçük bir parça kesip baca şekli verin. Beyazpeynirden dikdörtgen bir parça kesin. Çocuğunuz kapı olacak şekilde ekmeğin üzerine yerleştirin. Kalan peynirden 2 küçük kare kesip pencere şekli verin. Kırmızıbiberden önce kapı için uzun ince bir parça kesip peynirin ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Kare kestiğiniz kırmızıbiberin yanından üçgen bir parça daha kesin. Çocuğunuz bu parçayı perde olarak kare peynirlerin üzerine yerleştirin. Çatı ile bacanın üzerine çilek veya vişne reçeli sürün. Ağaç yapımı için salatalıkları 5-6 cm boyunda bir dilim kesin. Ev olarak hazırladığınız tost ekmeğinin yanına yerleştirebilir. Üzerine yumurtadan yuvarlak bir dilim kesip yerleştirin. Yumurtanın etrafına sırasıyla yeşil ve siyah zeytinlerden yuvarlak dilimler kesip yerleştirin. Salatalıktan ağaç gövdesinin yanına kıyılmış maydanoz ile yaprak görüntüsünü çocuğunuz yapabilir. Kıyılmış dereotlarını da salatalığın alt kısımlarına serpiştirerek çimen yapabilir. Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri güneş yapımı için kullanabilir. Domatesin etrafına mısır taneleri sıralayabilir. Sabah kahvaltıları için çok güzel bir seçenek.

Kaynak: Lezzet


Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri