Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çekirdekli kek
Kabak çekirdekli kek
Pratik Kabak çekirdekli kek Tarifi

Malzemeler:
200 gram tereyağı
1 su bardağı pekmez
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı un
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
250 gram yulaf
50 gram susam
50 gram rendelenmiş hindistancevizi
100 gram kadar ayçekirdeği ya da kabak çekirdeği içi
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı: Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Kalan malzemeyi bir kaba koyarak iyice karıştırın. Ortasına çukur açın ve yağla pekmezi ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Eğer hamur özleşmiyorsa bir iki kaşık daha süt ilave edebilirsiniz. Karışımı yağlı kağıt serili kalıba dökün. 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar üzeri iyice kızarıncaya dek pişirin. Kekinizi soğumadan kalıptan çıkarmayın. Daha sonra dilimleyerek servis tabaklarına aktarın.

Aşçının notu: Kekin üzerine hafif bir krema yapmak isterseniz, bir paket labne peynirini 2 çorba kaşığı bal ile karıştırarak krema yapabilir, keklerin üzerine bıçak yardımı ile sürebilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri