Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı bazlama
Kıymalı bazlama
Pratik Kıymalı bazlama Tarifi

Hamur Malzemesi: (6-8 adet için)
3 bardak un
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya ya da kuru maya
1,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
iç malzemesi: 6-8 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, tuz, karabiber, vs.

Hazırlanışı: Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun. Instant maya kullanıyor iseniz mayayı kuru halde una karıştırıp diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru hazırlayın. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Unlanmış bir kapta ağzı kapalı olarak 1,5-2 saat mayalanmaya bırakın. Hamur bu süre içinde 2 katına çıkmış olmalı. Kabaran hamuru 6-8 parçaya ayırın. Her birini unlanmış tezgahın üzerinde elinizle açın. (Merdane de kullanabilirsiniz ama hamur çok yumuşak olduğu için elle daha kolay açılıyor.) Ortasına 1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma koyun. Hamurun kenarlarını kıymanın üzerinde birleştirin. Elinizle bastırarak tekrar açın.sınmış teflon ya da demir tavada önlü arkalı pişirin.
Not: İçini sonsuz çeşitlendirmek mümkün.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


 


Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri