Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı çeşitlemeler
Kıymalı çeşitlemeler
Pratik Kıymalı çeşitlemeler Tarifi

Malzemeler: tek porsiyon
2-3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
2-3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
Tuz, karabiber, kimyon, kişniş vs…
Bu temel karışıma her tür sebze, yeşillik ve hatta meyve ekleyebilirsiniz. Ben 1-2 yemek kaşığı doğranmış kırmızı biber ve konserve mısır ekledim. Ertesi gün yaptığımda ise nar ve maydanoz koydum.

Hazırlanışı: Hepsini tabağa koyup karıştırıyorsunuz.

Aşçının notu: Başka neler konur? Buharda pişmiş sebzeler (günaşırı olur bizim evde buharda pişmiş patates, havuç, brokoli yeşil fasülye, karnabahar. Bebek için…), seviyorsa kuru soğan, konserve bezelye, aaaa ıspanak da şahane olur, maydanoz gibi çiğden konabilir. Ya da yıkadıktan sonra yapraklarında kalan su yeterekten ağzı kapalı tencerede kısık ateşte söndürür, fazla suyunu sıkar da börek yapar, ekmeğe kadar, buzluğa falan koyarız ya. O halini küçük küçük kıyıp eklesek, çocuk da yese, daha başka ne ister bir anne?

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


 


Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri