Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç
Pratik Kırmızı soğanlı ton balıklı mini sandviç Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Malzemeler:
1 kırmızı soğan
1 adet domates
1 tutam roka
1 küçük kutu ton balığı
mini sandviç ekmeği için: 500 gr un
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına sütü, mayayı, sıvıyağı koyup karıştırıp eritiyoruz. Üzerine ölçümüzdeki unu, toz şekeri, tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamurumuzu yoğuruyoruz. İyi yoğrulmuş özdeşleşmiş bir hamur olmalı. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra cevizden büyük bezelere bölüp, tezgah üzerinde avucumuzla bastırarak fotoğraftaki gibi sandviçler hazırlıyoruz. Son bir kez daha tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sandviç ekmekleri piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Kırmızı soğan, domates, roka ve don balığını sandviçin içine yerleştiriyoruz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri