Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gökkuşağı muhallebi
Gökkuşağı muhallebi
Pratik Gökkuşağı muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
8 çorba kaşığı tozşeker
3 şeftali
nar taneleri
4 dilim ananas
2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Şeftalilerin kabuğunu soyup içini ezerek püre haline getirin. İki kaşık şekeri ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ilınmış muhallebinin yarısını servis bardaklarına paylaştırın. Meyve pürelerini bardaklara ekleyip kalan muhallebiyi ilave edin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra üzerlerini nar taneleri ve ananas dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri