Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında kabak mücver
Fırında kabak mücver
Pratik Fırında kabak mücver Tarifi

Malzemeler: 6-8 porsiyon
1 büyük kabak
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır. Yumurta, un, yoğurt ve zeytinyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Peynir, ekmek içi, tuz ve baharat eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanıp yağlanmış borcama dökülür. 180 derecede 30-40 dk pişirilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri