Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında kabak mücver
Fırında kabak mücver
Pratik Fırında kabak mücver Tarifi

Malzemeler: 6-8 porsiyon
1 büyük kabak
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük kuru soğan
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır. Yumurta, un, yoğurt ve zeytinyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Peynir, ekmek içi, tuz ve baharat eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanıp yağlanmış borcama dökülür. 180 derecede 30-40 dk pişirilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri