Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ezogelin çorbası
Ezogelin çorbası
Pratik Ezogelin çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 porsiyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı salça, tepeleme
½ bardak kırmızı mercimek
1 havuç
5 bardak su
1’er yemek kaşığı tel şehriye, ince bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz, karabiber

Hazırlanışı:  Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havucu, salça ve naneyi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu, karabiberini ekleyin ve kaynamaya bırakın. (Ben bu aşamayı düdüklüde yapıyorum. Tencerede ne kadar kaynarsa kaynasın iyi pişmiyor mercimekler) Mercimekler pişince bulgur ve şehriyeleri ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı olarak şehriyeler pişene kadar kaynatın.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri