Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı turta
Elmalı turta
Pratik Elmalı turta Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı tam buğday unu
1 tutam deniz tuzu
2 çorba kaşığı bal
5 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (125 gram)
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı soğuk su
içi için: 2 adet orta boy elma
3 çorba kaşığı ceviz ya da fındık
3 çorba kaşığı bal
1 tutam tarçın
üzeri için: pudraşekeri, dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için, elmaları rendeleyin (isterseniz minik minik doğrayabilirsiniz). Ceviz içi, bal ve tarçın ilave edip, bir tavanın içinde bal iyice eriyinceye dek karıştırarak pişirin. Dinlenmiş olan hamurun dörtte birini kenara ayırıp, kalanı unlanmış bir zeminde merdane ile turta kalıbından biraz büyükçe açın. Hamuru kalıbın içine yerleştirin. Biraz ılınmış olan elmalı karışımı içine yayın. Kalan hamuru arzu ettiğiniz şekilde üzerine yayın. Kalan hamuru yuvarlak şekilde açarak elmalı karışımın üzerine yavaşça yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst süslemesi için, pudraşekeri ve az kavrulmuş dolmalık fıstığı kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri