Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı turta
Elmalı turta
Pratik Elmalı turta Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı tam buğday unu
1 tutam deniz tuzu
2 çorba kaşığı bal
5 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (125 gram)
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı soğuk su
içi için: 2 adet orta boy elma
3 çorba kaşığı ceviz ya da fındık
3 çorba kaşığı bal
1 tutam tarçın
üzeri için: pudraşekeri, dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. Bunun için, elmaları rendeleyin (isterseniz minik minik doğrayabilirsiniz). Ceviz içi, bal ve tarçın ilave edip, bir tavanın içinde bal iyice eriyinceye dek karıştırarak pişirin. Dinlenmiş olan hamurun dörtte birini kenara ayırıp, kalanı unlanmış bir zeminde merdane ile turta kalıbından biraz büyükçe açın. Hamuru kalıbın içine yerleştirin. Biraz ılınmış olan elmalı karışımı içine yayın. Kalan hamuru arzu ettiğiniz şekilde üzerine yayın. Kalan hamuru yuvarlak şekilde açarak elmalı karışımın üzerine yavaşça yerleştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst süslemesi için, pudraşekeri ve az kavrulmuş dolmalık fıstığı kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri