Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı dilimler
Elmalı dilimler
Pratik Elmalı dilimler Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı toz karanfil
1 kg elma
1 su bardağı file fındık
1 çay bardağı kuş üzümü
tuz, pudraşeker

Hazırlanışı: Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Önce birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ardından da baharatlı karışıma ekleyip birlikte karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış unlanmış minik kek kalıplarına dökün. Yıkayıp soyduğunuz elmaları ince dilimleyip kek hamurunun üzerine sırt sırta dizin. Üzerine file fındık ve kuşüzümü serpiştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Pudraşekeri ve arzu ettiğiniz bir sos ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri