Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Civciv
Civciv
Pratik Civciv Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 kg patates
5-6 adet sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
süslemek için: havuç, zeytin ezmesi

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklide doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi soslu karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.


Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri