Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cipsli çorba
Cipsli çorba
Pratik Cipsli çorba Tarifi

Malzemeler:
250 gram patates
250 gram havuç
1 adet soğan
6 tatlı kaşığı sebze suyu
200 ml. süt
300 gram sosis
100 gram bezelye(dondurulmuş)
100 gram mısır(konserve)
1 paket patates püresi
2 yemek kaşığı maydanoz
50 gram patates cipsi
karabiber

Hazırlanışı:

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız sebzeyi koyup çevirin. Sebze suyu ve 2 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Sebze suyu ve sütü tencereye ilave edin. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Bu arada sosisleri verevine dilimlere kesin. Mısır ve bezelyeyi katın, patates püresini serpin. 1 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosis ve maydanoz ilave edin. Son olarak üzerine birkaç cips serpiştirin.

Adım adım çorbanın hazırlanması

Havuçları önce uzunlamasına kesin, sonra küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan kesip önce uzunlamasına sonra enlemesini kesin. Doğradığınız tüm sebzeleri bir tencereye koyun ve tereyağında kavurun.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Patatesleri yıkayıp soyun ve ortadan ikiye kesin.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri