Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli kurabiye
Cevizli kurabiye
Pratik Cevizli kurabiye Tarifi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın beyazı
yarım fincan esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 fincan soyulmuş badem
1 fincan kırılmış ceviz
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün. Karıştırma kabına, yumurta akı, esmer şeker, vanilya ve tuzu koyun. Bir çatal yardımıyla şeker topaklarını ezin, karışım pürüzsüz olmalı. Badem ve cevizleri de ilave edin. Cevizleri karışımın her yerine eşit dağıtın. Karışımdan birer kaşık dolusu alarak avucunuzda şekil verin ve hazırladığınız parçaları tepsinin üzerine dizin. Yağladığınız tepsiyi fırına koyun ve cevizler iyice kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.


Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri