Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli kurabiye
Cevizli kurabiye
Pratik Cevizli kurabiye Tarifi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın beyazı
yarım fincan esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 fincan soyulmuş badem
1 fincan kırılmış ceviz
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün. Karıştırma kabına, yumurta akı, esmer şeker, vanilya ve tuzu koyun. Bir çatal yardımıyla şeker topaklarını ezin, karışım pürüzsüz olmalı. Badem ve cevizleri de ilave edin. Cevizleri karışımın her yerine eşit dağıtın. Karışımdan birer kaşık dolusu alarak avucunuzda şekil verin ve hazırladığınız parçaları tepsinin üzerine dizin. Yağladığınız tepsiyi fırına koyun ve cevizler iyice kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.


Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri