Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli kurabiye
Cevizli kurabiye
Pratik Cevizli kurabiye Tarifi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın beyazı
yarım fincan esmer şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 fincan soyulmuş badem
1 fincan kırılmış ceviz
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün. Karıştırma kabına, yumurta akı, esmer şeker, vanilya ve tuzu koyun. Bir çatal yardımıyla şeker topaklarını ezin, karışım pürüzsüz olmalı. Badem ve cevizleri de ilave edin. Cevizleri karışımın her yerine eşit dağıtın. Karışımdan birer kaşık dolusu alarak avucunuzda şekil verin ve hazırladığınız parçaları tepsinin üzerine dizin. Yağladığınız tepsiyi fırına koyun ve cevizler iyice kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.


Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri