Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bolonez soslu spagetti
Bolonez soslu spagetti
Pratik Bolonez soslu spagetti Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet soğan
10 ml zeytinyağı
300 gram kıyma
100 gram domates salçası
250 ml sebze suyu
150 gram havuç
350 gram spagetti
100 gram konserve bezelye
100 gram konserve mısır
20 gram rende parmesan
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın. Salçayı ilave edin, birkaç dakika çevirip sebze suyunu ekleyin. Havucu soyup küp doğrayın. Makarnayı tuzlu suya koyup pakette önerilen şekilde pişirin. Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala havuç ve süzdüğünüz bezelyeyi ekleyin. Mısırı süzün ve kıymalı sosa ilave edin. Sosu tuz, biber ile tatlandırın. Sebzeli makarnayı hazırladığınız bolonez sos ile karıştırın. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri