Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli buğday salatası
Biberli buğday salatası
Pratik Biberli buğday salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
400 gram kırmızı ve yeşil biber
1 adet soğan
20 gram tereyağı
200 gram buğday
400 ml sebze suyu
250 gram tavuk sosis
1 demet Frenk soğanı
tuz, biber

Hazırlanışı: Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin. Soğanı da soyup küp doğrayın ve her ikisini de tereyağında çevirin. Önce buğdayı, artından sebze suyunu ilave edip orta ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Sosisleri dilimlere kesin. Buğdaya ilave edin ve kısa bir süre ısıtın. Frenk soğanını halka kesip ilave edin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber ile tatlandırıp servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri