Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli buğday salatası
Biberli buğday salatası
Pratik Biberli buğday salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
400 gram kırmızı ve yeşil biber
1 adet soğan
20 gram tereyağı
200 gram buğday
400 ml sebze suyu
250 gram tavuk sosis
1 demet Frenk soğanı
tuz, biber

Hazırlanışı: Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin. Soğanı da soyup küp doğrayın ve her ikisini de tereyağında çevirin. Önce buğdayı, artından sebze suyunu ilave edip orta ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Sosisleri dilimlere kesin. Buğdaya ilave edin ve kısa bir süre ısıtın. Frenk soğanını halka kesip ilave edin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber ile tatlandırıp servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri