Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz Miki
Beyaz Miki
Pratik Beyaz Miki Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik

3 adet yumurta
400 ml. süt
1 adet çubuk vanilya
24 adet yaprak badem
20 gram biter çikolata
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
toz tarçın

Hazırlanışı:

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın. Karışımı bir tencerenin içine boşaltın. 4-5 dakika normal ısıda kaynatmadan karıştırarak pişirin. Tarçın katıp karıştırın ve hemen çok soğuk bir kabın içine boşaltın.

Diğer tarafta çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek pudra şekerini ekleyin. Yumurta aklarını bir krema sıkma torbasına doldurun. Delikli kepçenin üzerine üçgen şeklinde sıkıp kaynar suya daldırın. Bir taşım kaynatıp bir mutfak havlusu üzerine çıkarın.  Erimiş çikolatayı yağlı kağıttan hazırladığınız külah içine koyup yine bir yağlı kağıt üzerine mikinin göz ve kuyruklarını sıkın. Soğumaya bırakın. Yumurtadan üçgen gövdelere göz ve kuyruklarını yerleştirin.

Yaprak bademlerden kulaklarını yapın. Hazırladığınız tarçınlı kremayı tabağa yayın üzerine mikileri yerleştirip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri