Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayıcık
Ayıcık
Pratik Ayıcık Tarifi

Malzemeler: (22 adet)

2 adet çiğ ekmek hamuru
1 adet yumurta akı
20 gram susam
20 gram haşhaş tohumu
3 adet yer fıstığı
3 adet fındık

Hazırlanışı:

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisinde topları birleştirerek bir ayıcık yapın. Fındık ve fıstıkları bir miktar yumurta akı ile ayıcıkların üzerine yapıştırın.

Fındık ve fıstıklar ile kulak, ağız, burun ve göz yapıp 15 dakika bekletin. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 20-25 dakika pişirin.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri