Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şirin poğaçalar
Şirin poğaçalar
Pratik Şirin poğaçalar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
50 gram rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta sarısı
taze biberiye
bezelye taneleri

Hazırlanışı: Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Değişik şekille bisküvi kalıplarıyla kesin. Hamurların yarısının üzerine rendelenmiş kaşarpeynirini paylaştırın. Üzerlerini aynı şekilde hamurlarla kapatıp yumurta sarısı sürün. Poğaçaların şekillerine göre süsleme yapın. Süslemeler için bezelye ve biberiye kullanabilirsiniz. 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri