Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şirin poğaçalar
Şirin poğaçalar
Pratik Şirin poğaçalar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
50 gram rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta sarısı
taze biberiye
bezelye taneleri

Hazırlanışı: Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Değişik şekille bisküvi kalıplarıyla kesin. Hamurların yarısının üzerine rendelenmiş kaşarpeynirini paylaştırın. Üzerlerini aynı şekilde hamurlarla kapatıp yumurta sarısı sürün. Poğaçaların şekillerine göre süsleme yapın. Süslemeler için bezelye ve biberiye kullanabilirsiniz. 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri