Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şekerli hamurlar
Şekerli hamurlar
Pratik Şekerli hamurlar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram toz şeker
200 gram un
15 ml gazoz
2 adet yumurta
2 litre sıvıyağ
15 ml sıvıyağ
½ adet limon
kabartma tozu

Hazırlanışı: Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sırasıyla un, 1 fincan su, gazoz, 2 adet yumurta, kabartma tozu, 15 ml sıvıyağı koyun. Mikser ile moza kıvamında suluca bir hamur elde edene kadar çırpın. Fritöze 2 litre sıvıyağ koyun ve 180 derecede ısınmaya bırakın. Hazırladığınız bulamaçtan kaşık kaşık fritöze döküp kızartın. Kızaran hamurları soğuk şuruba batırın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri