Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şehriyeli kabak yemeği
Şehriyeli kabak yemeği
Pratik Şehriyeli kabak yemeği Tarifi

Malzemeler: 3 porsiyon
2 kabak
2 domates
1 soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 bardak şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
Tuz
üzeri için: dereotu

Hazırlanışı: Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur. Üzerinden zeytinyağı gezdirilir. Doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber ilave edilir. Ağzı kapalı ve altı çok kısık olarak, hiç su ilave etmeden, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir tencerede şehriye, 1 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavrulur. Üzerine kaynar su ve tuz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak pilav gibi pişirilir. Şehriye suyunu çekince kapağa kağıt peçete konularak biraz demlendirilir. Pişen kabaklar ve şehriye birbirine karıştırılır. Üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri