Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli bazlama
Çilekli bazlama
Pratik Çilekli bazlama Tarifi

Malzemeler:
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı pekmez
3-4 su bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 avuç ince çekilmiş yer fıstığı
1 avuç ince doğranmış çilek

Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir yerde un ve karbonatı karıştırın, karışıma ekleyin. Yer fıstığı ve çilekleri de ilave edin. Yumurta akını bir fiske tuz ile çırpıp kar haline getirin. Katılaştığı zaman karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya hiç yağ eklemeden (arzu ederseniz biraz zeytinyağı sürülebilir) karışımdan birer çorba kaşığı kadar döküp önlü arkalı iyice kızarana değin bazlamaları pişirin.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri