Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli bazlama
Çilekli bazlama
Pratik Çilekli bazlama Tarifi

Malzemeler:
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı pekmez
3-4 su bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 avuç ince çekilmiş yer fıstığı
1 avuç ince doğranmış çilek

Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir yerde un ve karbonatı karıştırın, karışıma ekleyin. Yer fıstığı ve çilekleri de ilave edin. Yumurta akını bir fiske tuz ile çırpıp kar haline getirin. Katılaştığı zaman karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya hiç yağ eklemeden (arzu ederseniz biraz zeytinyağı sürülebilir) karışımdan birer çorba kaşığı kadar döküp önlü arkalı iyice kızarana değin bazlamaları pişirin.

Kaynak: Sofra Dergisi-İpek Kuşçu'nun tarifi


Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri