Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Pratik Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar Tarifi

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Malzemeler: (40 adet)

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
aldığı kadar un

Süslemek için: Meyve şekerlemesi ve damla çikolata

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Pudraşekeri ve mısır nişastasını ilave ederek karıştırın. Aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Un serpilmiş tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Kalıplar yardımıyla çiçek ve tavşan şekilleri çıkarın. Meyve şekerlemesi ve damla çikolata ile hamurları süsleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Aşçının notu: kurabiyeleri arzu ettiğiniz farklı şekillerde hazırlayıp süsleyebilirsiniz.


Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri