Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Pratik Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar Tarifi

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Malzemeler: (40 adet)

250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
aldığı kadar un

Süslemek için: Meyve şekerlemesi ve damla çikolata

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Pudraşekeri ve mısır nişastasını ilave ederek karıştırın. Aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Un serpilmiş tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Kalıplar yardımıyla çiçek ve tavşan şekilleri çıkarın. Meyve şekerlemesi ve damla çikolata ile hamurları süsleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Aşçının notu: kurabiyeleri arzu ettiğiniz farklı şekillerde hazırlayıp süsleyebilirsiniz.


Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri