Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiçek bahçesi
Çiçek bahçesi
Pratik Çiçek bahçesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram tereyağı
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
renkli gıda boyası

Hazırlanışı: Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Çocuğunuz pudraşekerini ekleyip mikserle beyazlaşana kadar çırpabilir. Elenmiş unu ve vanilyayı ekleyip şekil alabilecek kıvama gelene kadar yoğurmalı. Hamuru iki ya da üç parçaya bölüp bir parçasını istediği 1 tutam gıda boyası eklemeli. Gıda boyasının hamuru iyice buluşması için bir süre daha yoğurma işlemine devam etmeli. Her iki renkteki hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açması için ona siz yardım edebilirsiniz. Hamurdan biri daha küçük olmak üzere iki kalıpla hamuru kesebilir. Hamurlardan daha küçük olanları üzerine dizip yağlanmış fırın tepsisine dizebilir. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki bir fırın tepsiye yerleştirme işlemini siz yapmalısınız. Tam 20 dakika sonra bisküviler pişmiş olacak.

Kaynak: Lezzet


Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri