Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayvalı tarçınlı ıhlamur
Ayvalı tarçınlı ıhlamur
Pratik Ayvalı tarçınlı ıhlamur Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
50 gram ıhlamur
1 adet çubuk tarçın
1 adet ayva
1 adet elma
1 adet limon
3 su bardağı su

Hazırlanışı: Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun. Üzerine kaynar su ekleyin. Birkaç dakika dinlendirin. Arzuya göre limon sıkarak servis yapın.

Aşçının notu: Bitki çayı yaparken, demliği doğrudan ateşe koyup kaynatmayın yoksa bitkilerin vitaminleri kaybolur. Karışımın suyu bitince tekrar tekrar su ekleyerek hatta günlerce aynı karışıma su ilave edip kaynatmak yanlıştır, bakteri üretmesine sebep olur. Değişik bitkileri, otları, meyve kurularını karıştırabilir, malzemeleri damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.


Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri